Έχεις σκεφτεί γιατί η ιατρική δεν βρίσκει λύση στην ημικρανία, όταν αυτή εκδηλώνεται δίχως παθολογικά αίτια...?

 Όταν δηλαδή δεν είναι αποτέλεσμα που σχετίζεται με κάποια πάθηση αλλά παραμένει ψυχοσωματικά ανεξιχνίαστη η αιτία που την προκαλεί!  

Ο Πόνος σου τρώει όλη την ενέργεια! Ο πόνος έρχεται για να σου "ρουφήξει" την ενέργεια από το σημείο που έχει λιμνάσει κατά κάποιο τρόπο... στο σημείο που νιώθουμε πόνο έχει εγκλωβιστεί ενέργεια, και ο πόνος έρχεται να μας δείξει το "που" έχει συμβεί αυτό! Αναλογίσου πόση ενέργεια έχεις κρατήσει τόσο πάνω... στο κεφάλι σου... εμποδίζοντας την να κατέβει ρέοντας για να εξυπηρετήσει όλες σου τις λειτουργίες! Σκέψου πόση πολύ ενέργεια εγκλώβισαν οι σκέψεις σου... οι αρνητικές σου σκεπτομορφές... ή και των άλλων για σένα χωρίς να θέλω να ρίξω την ευθύνη αλλού, αλλά πραγματικά χρειάζεται πολύ καλό κεντράρισμα για να καταφέρεις να μείνεις σταθερός, ανεπιρρέαστος από τους άλλους! Τόση ανησυχία, άγχος, φόβος... αβεβαιότητα... θυμός, παράπονο πλανώνται γύρω σου... τί σου έλειπε λοιπόν για να μην ακούς... για να κάνεις τα στραβά μάτια... μια δικαιολογία... ένας πονοκέφαλος!!! Μια υπέροχη ημικρανία... ευχαρίστησε την λοιπόν... και απαλλάξου από τον πονοκέφαλο πριν αρχίσεις να τον σωματοποιείς μόνιμα. Άσε την ενέργεια σου να κινηθεί... να ρεύσει ελεύθερη στη ροή της , να πάει προς τα κάτω, και "τρέξε" να κάνεις αυτά που είναι για σένα! Αυτά που σου δίνουν χαρά! Χαρά και απόλαυση! Και ελευθερία! Από τις άχρηστες σκέψεις! Είναι πραγματικά πολύ αστείο που οι γυναίκες προσποιούνται πονοκέφαλο ή ημικρανία για να αποφύγουν το σεξ! Ίσως είναι το "φάρμακο" που δεν επιλέγουν γιατί ξέρουν πως θα τις θεραπεύσει και μετά δεν υπάρχει δικαιολογία ...δεν θα υπάρχει πονοκέφαλος να τρώει την τόση αχρησιμοποίητη ενέργεια τους! Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες και ας αξιοποιήσουμε την ζωτική μας ενέργεια! Ας αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε ότι μας δίνει χαρά σε ότι μας κρατά ζωντανούς! 
Δεν είναι τυχαία έ
να γυναικείο πρόβλημα! 
Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο ημικρανικοί ασθενείς, από τους οποίους τα 2/3 είναι γυναίκες. Τα οιστρογόνα, οι κατεξοχήν γυναικείες ορμόνες, εικάζεται ότι παίζουν ρόλο στην εμφάνιση των ημικρανιών (π.χ. στην αρχή του μηνιαίου κύκλου). 

Το Ρέικι και ο Διαλογισμός μπορούν να συμβάλουν στο να ανακαλύψουμε τις αιτίες των πονοκεφάλων/ημικρανιών μας έτσι ώστε να πάψουν να εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα!

Τα βότανα που ανακουφίζουνOρισμένα βότανα βοηθούν στην αντιμετώπιση των ημικρανιών, κυρίως όταν λαμβάνονται προληπτικά (3 φορές την εβδομάδα). Τα βότανα που μπορούν να σας ωφελήσουν είναι:  
Η μέντα: Η δράση της είναι αναλγητική, ηρεμιστική, αντισπασμωδική, μαλακτική και διουρητική (αποφύγετέ την, όμως, αν έχετε έντονη αιμορραγία τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως). 
Η πασιφλόρα: Τα φύλλα της πασιφλόρας είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Είναι ένα βότανο με κατευναστικές, αντισπασμωδικες και ηρεμιστικές ιδιότητες (αποφύγετε τη λήψη της, αν λαμβάνετε αντικαταθλιπτικά τύπου ΜΑO - αναστολείς της Μονο-Αμινο-Oξειδάσης). 
Η λεβάντα: Τα άνθη της έχουν ηρεμιστική, αντισπασμωδική και χαλαρωτική δράση. Λόγω της ιδιότητάς της να διεγείρει τη μήτρα, συνιστάται η αποφυγή της στην εγκυμοσύνη. 
Το τήλιο: Τα άνθη και τα φύλλα του τήλιου έχουν ηρεμιστική και αντισπασμωδική δράση. Σας βοηθά να χαλαρώσετε και να καταπραΰνετε την ένταση. 
Η βαλεριάνα: Η ρίζα της βαλεριάνας έχει παυσίπονη και υπναγωγό δράση, βελτιώνει την πέψη, μειώνει την πίεση και δρα ως σπασμολυτικό των μυών (αποφύγετε, όμως, τη λήψη της παράλληλα με υπναγωγά φάρμακα). 
Το μελισσόχορτο: Το βότανο αυτό καταπραΰνει το νευρικό σύστημα. Έχει ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και μαλακτικές ιδιότητες. Το χαμομήλι: Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των ημικρανιών. Θεωρείται κατασταλτικό του άγχους και της νευρικής έντασης. 
Η λουίζα: Τα φύλλα και τα άνθη της έχουν αντισπασμωδική και τονωτική δράση. 
Πώς θα τα ετοιμάσετε. Ρίξτε ένα κουταλάκι από το βότανο σε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και αφήστε το σκεπασμένο για 8-10'.
Επίσης, μια πρακτική λύση, είναι το βάμμα (πωλείται στα φαρμακεία). Ρίχνετε 4-5 σταγόνες από το βάμμα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, προσθέτετε λίγο λεμόνι και το πίνετε.

Η ρεφλεξολογία είναι αποτελεσματική ...είναι μια φυσική αφάρμακος ήπια θεραπευτική αγωγή, που επιδιώκει την βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρώπου. Είναι η τέχνη - επιστήμη που ασχολείται με τις ανακλαστικές ζώνες του σώματος και συγκεκριμένα αυτές που αντανακλώνται στα χέρια, στα πόδια και στα αυτιά, καθώς σύμφωνα με την θεωρία της τα σημεία αυτά συνδέονται αντανακλαστικά, μέσω νευρικών οδών, με όλα τα όργανα και τις περιοχές του ανθρωπίνου σώματος. Ο Ρεφλεξολόγος εφαρμόζει ειδικές τεχνικές χαλάρωσης και ασκεί ειδικές πιέσεις στις ανακλαστικές ζώνες με σκοπό την εξισορρόπηση, την χαλάρωση (του σώματος) και την ενεργοποίηση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεων του σώματος (ομοιόσταση).

Ημικρανία

"Παθαίνω ακόμη ημικρανίες και αισθάνομαι ότι πρέπει να τις προκαλεί κάτι πολύ βαθύ. Δεν ασχολούμαι πολύ μαζί τους, συνεχίζω τη δουλειά μου και συχνά διαλύονται. Αλλά μερικές φορές αισθάνομαι την ανάγκη να έρθει η νύχτα και να βυθιστώ στη λήθη."

Όχι, δεν πρόκειται για κάτι βαθύ. Ακόμη και το κεφάλι δεν είναι βαθύ πράγμα, πώς να είναι λοιπόν ο πονοκέφαλος; Απλώς έχεις αποκτήσει αυτή τη συνήθεια. Πραγματικά δεν πρόκειται πια για ασθένεια αλλά για μια συνήθεια που απέκτησες. Μπορεί να συμβεί να εξαφανιστεί ίσως μια πραγματική ασθένεια και να αφήσει απλώς ένα ίχνος της. Ο νους παίρνει από το ίχνος εκείνο την υποβολή και αρχίζει να το φαντάζεται ξανά και ξανά. Σε ό,τι αφορά όμως εσένα και τη στεναχώρια σου, είναι το ίδιο΄ είτε είναι κάτι το αληθινό είτε όχι δεν έχει καμιά διαφορά. Αν λέμε απλώς ότι είναι κάτι το αναληθές ή του μυαλού σου, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει αυτό καθόλου, γιατί υποφέρεις με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Βλέπω ότι είναι απλώς ένα μοτίβο που έχεις μάθει. Πρέπει λοιπόν να το ξεμάθεις. Η ημικρανία είναι πάντοτε λίγο-πολύ συνήθεια. Έχεις πολλή ενέργεια. Γι΄αυτό ακριβώς, όταν την χρησιμοποιείς, εξαφανίζεται η ημικρανία. Όταν δεν την χρησιμοποιείς, η ενέργεια συσσωρεύεται και μπαίνει στον δίαυλο και εμφανίζεται πάλι ο πονοκέφαλος. Αν μπαίνεις λοιπόν πραγματικά σε βάθος στη δουλειά, ο πονοκέφαλος μπορεί να διαλυθεί μέσα της, γιατί δεν θα λαμβάνει ενέργεια. Ξέχασέ τον τελείως. Είναι κακό να του δίνεις προσοχή΄ είναι κακό ακόμη και να τον σκέφτεσαι. Αν συμβεί, δεν πειράζει. Πες του απλώς, ΄΄Γεια σου, τι κάνεις;΄΄ και ξέχασέ τον τελείως. Βάλε όλο και περισσότερο την ενέργειά σου στη δουλειά. Έχεις τεράστια ποσότητα ενέργειας, εξαιρετική ποσότητα ενέργειας. Δεν είσαι χαμηλής ενέργειας άνθρωπος΄ είσαι υψηλής ενέργειας άνθρωπος. Όλη την ενέργεια χρειάζεται να την χρησιμοποιείς δημιουργικά, διαφορετικά θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Ακόμη και η ενέργεια, κάτι τόσο πολύτιμο όπως η ενέργεια, μπορεί να γίνει κατάρα για σένα αν δεν την χρησιμοποιείς. Χρησιμοποίησέ την λοιπόν. Προχώρησε όλο και πιο πολύ στη δουλειά και ας γίνει η δουλειά ο διαλογισμός σου. Μην δίνεις πολλή προσοχή στην ημικρανία και ξαφνικά, κάποια μέρα, θα αντιληφθείς ότι δεν σου έχει συμβεί εδώ και πολλές ημέρες. Τότε όμως μην ανησυχήσεις και γι΄αυτό!

Ίσως να έχει σχέση με το σεξ, αφού έχει σχέση με την ενέργεια. Ότι έχει σχέση με την ενέργεια έχει επίσης σχέση με το σεξ. Η ημικρανία έχει την προέλευσή της κάπου μέσα στην σεξουαλική ενέργεια. Η ενέργεια εγείρεται υπερβολικά μέσα στο κέντρο του σεξ και δεν ξέρεις τι να την κάνεις, κι έτσι απλώνει τις ρίζες της όπου μπορεί. Τώρα λοιπόν, μέχρι και το κέντρο του τρίτου σου ματιού, η ενέργεια κινείται με τυχαίο τρόπο΄ γι΄αυτό και παθαίνεις ημικρανία. Αν η ίδια αυτή ενέργεια κινηθεί στη σωστή οδό, θα αρχίσεις να έχεις πολλές γιογκικές εμπειρίες, επειδή πρόκειται για την ίδια ενέργεια και στο ίδιο μέρος από το οποίο ξεκινά η ημικρανία. Πρόκειται για το ίδιο μέρος από όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν εξαιρετικά όμορφες εμπειρίες φωτός, χρωμάτων, μυρωδιάς. Η ενέργειά σου όμως κινείται με τρόπο ζιγκ ζάγκ.

Μόλις εξαφανιστεί για λίγες μέρες η ημικρανία σου, θα σου δώσω μια μέθοδο για να κινήσεις την ενέργεια εκείνη στη σωστή οδό. Αν προσπαθήσεις να την κινήσεις αμέσως τώρα, θα κινηθεί πάλι και θα μπει στην παλιά οδό, γιατί η παλιά οδός έχει γίνει πάρα πολύ βαθιά. Όποτε προσπαθείς να κινήσεις την ενέργεια, θα κινηθεί με την παλιά οδό και θα σου προκαλέσει πονοκέφαλο. Για λίγες μέρες πρέπει να κλείσουν τελείως εκείνοι οι δρόμοι.

Να είσαι λοιπόν αδιάφορος. Βάλε την ενέργειά σου κάπου αλλού, έτσι ώστε να πάει η ενέργεια στη δουλειά και να κατέβει το επίπεδο της ενέργειας ώστε να μην φτάνει στο κεφάλι. Επειδή η ενέργεια αυτή κινείται πολύ γρήγορα και φτάνει στο κεφάλι σου πολύ εύκολα, μπορεί αργότερα να αποδειχτεί ότι είναι ευλογία. Όταν έχει ανοίξει η σωστή οδός, ίσως να μπορέσεις να ανεβάσεις πολύ εύκολα την ενέργεια προς τα πάνω. Μην ανησυχείς λοιπόν.

Osho, Beloved of My Heart, Ομιλία #3

(Η σειρά αυτή δεν είναι πλέον διαθέσιμη, όπως ζήτησε ο ΄Οσσο)

Αρθρογράφος - Azima

Δασκάλα Master Reiki, Σύμβουλος Aura-Soma, Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Tachyon από το Πανεπιστήμιο UISCA της Καλιφόρνια. Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Magnified Healing.

Σπούδασε Υποκριτική, Χορό, Τραγούδι, Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά εναλλακτικού τρόπου ζωής, είναι κόρη, φίλη, θεραπεύτρια, σύντροφος, μαμά!

Πρόσφατα άρθρα

 • Family pampering

  Οικογενειακές στιγμές φροντίδας! Ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί!

  Φροντίζοντας το συναίσθημα Βλέπουμε μια οικογενειακή τρυφερή ταινία Γράφουμε ο ένας στον άλλον αγαπησιάρικα σημειωματάκια Εκφράζουμε λεκτικά και συζητώντας όλα όσα νιώθουμε! Μοιράζομαι, λέγοντας τι νιώθω, χαρά, λύπη, ενθουσιασμό, απογοήτευση,

  Read More
 • Τι να προσέχουμε στις αποκριάτικες στολές των παιδιών μας!

  Απόκριες στολές παιδιά

  Πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ... και έλεγα... μπας και με έχει πιάσει το υπερσυντηρητικό μου... μήπως επειδή είμαι μάνα σχεδόν 9χρονης κόρης έχω αρχίσει να τα βλέπω κάπως... και

  Read More
 • Azima's kids blog

  Λέξη κλειδί τρακ!

  Τι μπορεί να θεωρηθεί "δύσκολη" ώρα!? Η οποιαδήποτε πρώτη φορά για παράδειγμα! Από την πρώτη φορά στο πρώτο πάρτυ & την πρώτη μέρα στο σχολειάκι... μέχρι το πρώτο φιλί, τον

  Read More
 • Alternative Kids Party by Azima Place

  Εναλλακτικά Θεματικά Πάρτυ Δράσης για όλες τις ηλικίες!

  Τα καλύτερα θεματικά πάρτυ της πόλης... είναι εδώ! ● Party Τι Μυαλά Κουβαλάς Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του παιδιού μας και το κάνει να νιώθει, Χαρά! Ήηηηη τι συμβαίνει μέσα

  Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Δημοφιλή άρθρα

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 42